top of page

Življenjepis oz. par besed o meni

Updated: Mar 4, 2019

Vsak je pri svojih rosnih sedmih letih imel mogočne predstave o svojem poklicu. V ozadju mojih treh priljubljenih poklicev se je skrivala slika moje osebnosti. Moja ljubezen do lepote in želja po olepševanju stvarnosti se je skrivala v poklicu modne oblikovalke. Moja skrb do oslabelih in potreba po pomoči tistim, ki ne zmorejo teže sveta obvladovati sami, v poklicu veterinarja. In moja sposobnost hitrega učenja novih spretnosti in iznajdljivost v povsem tujih situacijah, v poklicu igralke.

Rojena v mestu nemškega švarcvalda, sem pri sedmih letih bila primorana zapustiti topel mamin objem in oditi v očetov rojstni kraj, Cazin v Bosni in Hercegovini. Mamo je nadomestila teta in njenih 5 živahnih otrok, toplo učilnico z okroglimi mizami pa velika soba z ločenimi klopmi in 30 otrok v modrih plaščkih. Vsepovsod hlad, veliko zahtev in začudeni obrazi. Vrstila so se leta učenja in borbe za obstoj.

Po desetih letih mirnega bivanja v mali vasici, je ozračje Bosne postalo grozovito in srhljivo. Nastopila je vojna, poboj nedolžnih in borba slepih. Vsak dan smo bili na preizkušnji. Vojna ni prinesla le strahu in žalost, ampak tudi iznajdljivost in trgovske sposobnosti. Med vojno je bilo treba preživeti in moje organizacijske sposobnosti in delo je poskrbelo, da sem ne samo poskrbela zase in svoje ampak tudi razveselila druge s ponudbo.

Po dveh letih žalosti, sem skupaj s sestro in mamo uspela zbežati v mamin rojstni kraj, Celje. Ponovno sem se znašla v novem okolju, nevešča jezika in popolnoma sama. Po enem letu sem pridobila slovensko državljanstvo, odlično znanje slovenščine, končala srednjo šolo, poklicno smer strojništvo. Začela sem pot osvajanja novih delovnih izkušenj in grajenja družine.

Svoje izobraževanje sem nadaljevala na študiju organizacije in managementa. S tem sem si odprla možnosti zaposlitve v raznih podjetjih, kjer sem opravljala prodajno-administrativna in pisarniška dela. Delo v podjetjih sem vedno popestrila z novimi in inovativnimi idejami, ki so povsem racionalizirale potek dela znotraj organizacije. Zadnja zaposlitev, pred mojo samostojno podjetniško kariero, je bila v hčerinskem podjetju velikega nemškega koncerna. Moje 10-letno delovanje v tej organizaciji vključuje trdo delo, predanost, vztrajnost in poštenost. V tej bogati 80-letni zgodovini te velike nemške živali, sem bila prva ženska, ki je zasedla vodstveno pozicijo. Sedež sekretarke sem z dolgoletno predanostjo delu in s krepitvijo svojih sposobnosti zamenjala s stolčkom vodje marketinga, kadrovske in prodaje. In tako sem se prebila do svoje zadnje postaje. Rekli so mi, da sem preveč delala. Nato sem dobila odpoved. Človeško telo je bilo izčrpano, um pa je iskal novo pot.

Po letih garanja za tuje ideale je nastopil čas osamosvojitve. Izstopila sem iz varnega okolja in se podala v svet, v iskanju svojih idealov. Na novo sem začela graditi vrednote in preoblikovala svoj življenjski slog. Svoje znanje delim z ljudmi, podjetji, start-upi, ki želijo sebi in družbi doprinesti dobrine in širiti vrednote spoštovanja, enakopravnosti in ljubezni. Moj cilj je razviti sistem organizacij, ki bodo delovale v sožitju in skrbele za globalen dobrobit živih bitij na tem svetu.


66 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page